#deBine în Gârcini: Vasile Ganea

Tu ce știi despre Gârcini? Este întrebarea pe care o avem de mult în gând și care ne-a făcut să ne dăm seama că este momentul și ca lucrurile bune să iasă la iveală despre acest cartier. Și cum să cunoști un cartier, dacă nu prin oamenii ce își duc traiul acolo și care-l numesc acasă, nu-i așa? Tocmai de aceea în această lună vi-l prezentăm pe domnul Vasile Ganea, un om #deBine din Gârcini.

Cine nu-l știe pe Vasile?  sau mai simplu spus, poștașul cartierului, omul care străbate stradă cu stradă, cunoaște oamenii și poveștile lor. Vasile Ganea are 42 de ani, 25 de muncă și trăiește de când se știe în Gârcini. Locuiește pe strada Barajului și de mai bine de 10 ani este poștaș în cartier.

A fost greu, oamenii nu mă cunoșteau, nu mă prețuiau.”

În primul an de muncă, domnul Vasile ne spune că i-a fost greu să lucreze cu oamenii, „omul e complicat!”, dar nu s-a descurajat, căci a început să prindă drag de meserie și acum spune că „vorbesc pe limba lor, suntem în aceeași poveste, îmi place.” Vasile Ganea se bucură de o familie mare, 15 membri în total, cu nepoți și gineri, care îl susțin și alături de care face echipă bună „sunt cu ginerii mei așa cum sunt cu fii mei!”

Când îl întrebi de cartier, domnul Vasile ne spune că oamenilor le place să vorbească, dar ar trebui să învețe și să comunice mai bine, unii cu ceilalți ca lucrurile să fie mai bune și copiii să poată avea viitorul pe care toți și-l doresc. Vasile crede că școala, educația și cei 7 ani de acasă pot aduce bunăstarea și că „dacă îți place ceva, te implici, nu aștepți!”

„E o zonă așa frumoasă, eu le văd pe toate doar sunt în fiecare zi în cartier, dar provocatoare, numai eu știu cum e să fii poștaș într-un loc unde pe garduri nu găsești numărul străzilor, ci haine puse la uscat. ”

La final de întâlnire, căci era grăbit să nu întârzie cu scrisorile, Vasile ne spune că în țigănia asta (așa cum adesea numește cartierul) sunt și lucruri bune și oameni buni, trebuie doar descoperiți!”

Îi mulțumim lui Vasile că a vrut să ne povestească un crâmpei din viața lui, că își face treaba cu demnitate și că prin activitatea lui am aflat încă un lucru #deBine despre Gârcini.

Tu ce știi #deBine despre cartierul tău?