Acțiune curățenie-strada Gârcinului

colaj b-a terenAcțiunea de curățenie din data de 1 octombrie de pe strada Gârcinului, s-a aflat sub deviza „Cartierul tău e casa ta, nu uita, împreună facem cartierul lună!” și s-a încheiat cu succes!

Pe parcursul a trei ore am reușit cu ajutorul voluntarilor, dar și al copiilor din cartier ce ni s-au alăturat pe parcurs, să strângem peste 200 de saci cu gunoaie, care au fost colectați de firma de salubrizare Cibin. Există două zone, Valea Gârcinului și intersecția cu strada Cetinii, unde sunt necesare utilaje pentru o ecologizare completă, astfel acțiunea noastră s-a încheiat în acest punct. De asemenea, am sezisat încă odată, importanța unui număr mai mare de pubele pe această stradă, dar și în întreg cartierul, având în vedere numărul mare al locuitorilor. După estimările noastre, ca situația să poată fi îmbunătățită este nevoie de minim cinci astfel de pubele, poziționate în zone accesibile.  Am solicitat  firmei Cibin amplasarea acestor pubele în cel mai scurt timp posibil, ca lucrurile să se poată îmbunătăți, pentru că este vorba despre sănătatea publică ce este afectată de depozitarea improprie a gunoaielor.

A fost o zi în care voluntarilor „Proactivi pentru Gârcini” li s-au alăturat și beneficiari ai ajutorului social, care au ajutat la curățarea zonei fostului gater de pe stradă. De asemenea, dna profesoară Mihaela Iordache de la Școala Generală nr.5 din Săcele alături de două eleve au dat o mână de ajutor echipei, dna Ema și dl Daniel Hristea de la FAST ne-au sprijin și ei pe tot parcursul acțiunii, iar bucuria noastră a venit din partea dl viceprimar Geczi Gellert, care a muncit cot la cot cu noi.

Această acțiune de colectare a gunoiului a pornit în colaborare cu Primăria Municipiului Săcele și le mulțumim pentru tot sprijinul arătat, sperăm să continuăm în aceeași direcție!

Galerie foto acțiune curățenie strada Gârcinului