Acțiune de curățenie în cartierul Gârcini

afis curatenie proactiviEchipa „Proactivi pentru Gârcini”  va demara la data de 1 octombrie 2016, începând cu ora 10, pe strada Gârcinului, Săcele, o acțiune de curățenie ! 

 Alături de voluntari, localnici și alți oameni din comunitate, vom strânge gunoiul existent pe această stradă și  sperăm ca în acest fel localnicii să fie conștienți de importanța păstrării unui mediu curat, de curățare regulată a zonei, îmbunătățindu-se astfel calitatea vieții oamenilor. Acțiunea de curățenie vine la inițiativa voluntarilor „Proactivi pentru Gârcini” în colaborare cu Primăria Municipiului Săcele și are două direcții. Ne adresăm în primă fază companiei de salubrizare, Cibin SRL, care ne dorim să răspundă inițiativei noastre și să colecteze gunoiul ce va fi strâns în această zi, dar și ca în viitor să amplaseze un număr mai mare de containere în cartierul Gârcini în zone accesibile și să colecteze regulat gunoiul strâns, având în vedere numărul mare de locuitori. De asemenea, cea de-a doua direcție și poate cea mai importantă este aceea de a-i face pe localnici responsabili de cartierul lor și conștienți de păstrarea zonei curate, ca lucrurile să poată avansa.

Este o acțiune ce unește ambele tabere, atât municipalitatea cât și comunitatea, fiecare dintre ele având datoria de a-și aduce aportul în soluționarea acestei probleme apăsătoare.

Noi vrem să fim un liant între cele două părți, ca lucrurile să poată funcționa în mod normal și benefic tuturor!

Ne vedem sâmbătă pe teren, să facem cartierul lună! 🙂