Atelier Harta Comunității (II)

18.02 (29)Cel de al doilea atelier al Hărții Comunității ce a avut loc în data de 18 februarie a început cu un joc simplu, însă atrăgător ce ne-a făcut să rememorăm momente din anii trecuți, să readucem în actualitate cele mai interesante peripeții și experiențe ale tinerilor din Gârcini. Mai apoi am revenit la tema stabilită anterior, cea în care am prioretizat problemele comunității, iar cea mai importantă s-a dovedit a fi cea a apei potabile. Am lucrat pas cu pas, aflând informații cât mai utile, cum ar fi: cât de accesibil este acest lucru oamenilor din comunitate, cine nu beneficiază de surse de apă potabilă și cine poate face ca acest lucru să fie posibil.

Am trecut la pasul următor și am analizat problema în detaliu, astfel am încercat să găsim răspunsuri la o serie de întrebări ce pare că au stârnit interesul tinerilor, aceștia pornind discuții în care au venit cu argumente pro și contra, câteva dintre ele fiind: cum ar putea grupul să se implice în rezolvarea acestei situații, cărei instituții ne-am putea adresa și cum. Astfel tema de casă până la următoarea întâlnire este cea în care tinerii vor trebui să realizeze o cerere aplicând noutățile aflate la atelier, pe care o vor adresa autorităților. Acest lucru îi va face pe tineri să se simtă mult mai responsabili și îî va determina să se implice și mai activ în viața comunității.

Atelierele de organizare comunitară au ca scop dezvoltarea competențelor de leadership comunitar și sunt pregătite și desfășurate de colega noastră, Mihaela Cârstea, de la Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov.