Atelier la Școala nr.5

C13.10 (19)u o săptămână în urmă ne gândeam cum să ducem mai aproape de oameni mesajul campaniei de curățenie, cum să îl facem mai bine înțeles și am ajuns la concluzia că cei mai receptivi și curioși sunt copiii, așa că am zis să începem cu ei.

Ziua de joi, 13 octombrie, ne-a găsit la Școala Gimnazială nr.5 din Săcele, la clasele de-a VI-a și a VII-a, vorbindu-le copiilor, despre curățenie, mediul înconjurător și cum poți să te îngrijești de locul în care locuiești, în primul atelier dedicat lor, pe tema curățeniei. A fost o după amiază animată de voluntarii Proactivi, care le-au explicat copiilor importanța păstrării unui mediu curat, dar mai ales la ce riscuri se expun atunci când tratează subiectul cu indiferență. Copiii au fost receptivi, iar unii dintre ei  au fost încântați de ceea ce au aflat, chiar și cei mai zgomotoși, care s-au făcut remarcați imediat, dar care suntem siguri că au preluat mesajul nostru. Ziua a fost dedicată  discuțiilor legate de problema gunoiului ce persistă în cartier și cum pot veni elevii în îmbunătățirea situației. Am încheiat cu completarea cărților poștale ce urmează să ajungă la instituții publice, fiecare dintre elevi scriind un scurt mesaj, legat de problema gunoiului din cartier.În săptămânile ce urmează vom ajunge și la alte clase, să  vorbim despre cum pot avea un cartier curat, cum se pot îngriji de mediul încojurător și cum pot ei să fie un exemplu pentru familie, vecini, colegi și prieteni.

Acest atelier s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială nr.5 Săcele, cărora le mulțumim și face parte  din campania de curățenie înițiată de grupul „Proactivi pentru Gârcini”

Galerie foto-atelier curățenie Școala nr. 5