Poveștile tinerilor Proactivi- Laurențiu

banner-Lau-600x300pxLaurențiu este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. Locuiește de mic copil în Gârcini, pe strada Amurgului, iar aici se simte ca acasă pentru că este aproape de prietenii, colegii și familia sa. Laurențiu are patru frați, și mari și mici, de care se simte apropriat și alături de care menține o relație tot mai strânsă, de la zi la zi.

În cei trei ani în care a făcut parte din familia „Multimedia-Pregătire pentru viață” spune că a devenit un om mai bun, mai atent, mai prietenos și mai sociabil. Acum știe cât de important este lucrul în echipă, oamenii din jur și felul în care vorbește cu ei, astfel se folosește în fiecare zi de informațiile aflate acolo.

Chiar dacă este doar în clasa a XI-a, Laurențiu știe că oamenii trebuie să fie informați, că ei trebuie să își cunoască obligațiile și drepturile și să aibă acces la acestea ori de câte ori au nevoie. Venind la atelierele Harta Comunității, ținute de Mihaela, acesta a auzit de legea 544/2001, ce oferă acces cetățenilor la informațiile de interes public, din partea instituțiilor, într-o perioadă scurtă de timp.

„Acum eu știu și o spun și celorlalți oameni din jurul meu.”

 Laurențiu ne spune că s-a alăturat echipei „Proactivi pentru Gârcini” pentru că simte că poate fi de folos, că poate da o mână de ajutor, așadar prin implicarea sa  își dorește un cartier mai curat, cu străzi fără noroi și cu oameni care se implică și ei, muncind, pentru că „doar așa ne putem întreține”.

Spune despre el că  nu este o persoană foarte hotărâtă și i-ar plăcea să fie mai stăpân pe sine, mai puțin rușinos și mai încrezător în forțele sale. În timpul liber îi place să meargă alături de prieteni, pe terenul de fotbal din cartier, unde se simte în largul său, fotbalul fiind marea sa pasiune.