Ce putem face NOI pentru cartier- str. Gârcinului

P_20160722_183911Ne doream să revenim în cartier, așa că la finalul săptămânii trecute am ajuns pe una dintre străzile Gârciniului! Am fost pe strada Gârcinului nr.30, în zona terenului de fotbal, pentru un nou atelier Ce putem face NOI pentru cartier ! Dacă prima experiență a acestui atelier au avut-o elevii de la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, în urmă cu o lună, de data aceasta am mers direct în cartier!

Ne-am luat materialele necesare, multă energie și am pornit la drum! Am dat startul atelierului, iar oamenii au început treptat  să ni se alăture. Cei mai curajoși au fost copiii, care au stau cu noi până la final. Au fost două ore pline, în care sub forma jocului am incercat să spunem lucrurilor pe nume !

Am creat povești împreună, unde personajele merg la școală în ciuda problemelor,  am rezolvat puzzle-uri cu morală și am desenat un cartier ideal, cu parcuri, flori, coșuri de gunoi, lumină și oameni frumoși. Ziua nu s-a încheiat până nu am  simulat și  o problemă a cartierului, cea a gunoiului, în care copii au putut vedea singuri care sunt efectele ce apar negreșit și desigur am încheiat ziua cu un joc, pe care cu toții l-au îndrăgit!

A fost o experiență frumoasă, acum știm ce avem de adaptat pentru următoarea ieșire în cartier și știm că cei prezenți s-au simțit bine alături de noi și sperăm că mesajele noastre au ajuns la ei.

Săptămâna aceasta, vineri 29 iulie, vom fi pe o altă stradă a cartierului, în zona Podului de aur, pe strada Subobrej, pentru a repeta această experiență.

Galerie foto-ce putem face NOI pentru cartier strada Garcinului