Poveștile tinerilor Proactivi- Adiță

banner-Adita-600x300pxGândac Adrian Florinel sau mai simplu, Adiță, cel pe care îl vom cunoaște azi este parte a echipei, ce are mereu  idei și care își aduce un important aport în acțiunile noastre. Locuiește pe strada Subobrej de când se știe și tot aici i-ar plăcea să se regăsească și peste ani. Are un frate mai mare ca el, cu care împarte și bune și rele și doi părinți gospodari, care îi dau mereu cele mai bune sfaturi. Chiar dacă mama și tatăl său nu au foarte multă școală, acum, știu care este importanța acesteia, astfel Adiță este mereu îndemnat de cei doi, să continue studiile. „ De școală depinde tot viitorul!” El este acum în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele și își dorește să termine cu bine ultimul an și să poată trece cu brio examenul maturității.

Când vorbești cu Adiță despre cartier, poți să îi simți nemulțumirile, dar și maturitatea de care dă dovadă, astfel el crede că toate probleme din Gârcini apar din cauza lipsei de comunicare, de colaborare, ce duc și la lipsuri financiare și tot așa, fiind un cerc ce se tot mărește. Soluția în opinia sa, ar fi comunicarea eficientă, lucrul în echipă, inițiativa și oamenii să dea uitării sintagma „doar eu contez!” Adiță consideră că dacă niște reguli simple ar fi respectate de localnici, conflictele și probleme ar fi date uitării, pentru că spune el „copiii cresc cu exemplul părinților” și așa se tot repetă atitudini și comportamente negative.

„E important să fii parte a cartierului tău, să poți lua parte la luarea deciziilor legate de cartier, să fii prezent și implicat în tot ceea ce privește locul tău!”

Adiță este un băiat muncitor, așadar în viitor asta se vede făcând, muncind, din greu pentru el și pentru familia sa, pentru a avea tot ceea ce are nevoie!