Poveștile tinerilor Proactivi- Costina

banner-Cristina-600x300pxCostina Brumar este o fată cu mult potențial, este creativă și uneori rebelă. Îi place să își spună punctul de vedere atunci când simte, să fie glasul cartierului și să facă parte din această echipă. Se descrie ca fiind o fire luptătoare, muncitoare căreia îi place să ducă totul pănă la final. Face voluntariat de ceva timp și spune că această activitate i-a dat voie să descopere lucruri noi, să învețe să comunice, să nu eticheteze oamenii și să dea mai departe tot ceea ce află, mai ales că face acest lucru din plăcere.

Despre cartier spune că este un loc frumos, cu oameni care muncesc, însă și cu oameni care nu aduc cinste locului. Speră ca în viitor cartierul să fie mai curat, mai ordonat și cu oameni cinstiți.

Are acasă, pe strada Râului, trei frați mai mici de care are grijă. Ea este cea mai mare și spune că vrea ca frații ei să nu facă aceleași greșeli pe care ea le-a făcut, ci să învețe din ele. Crede că doar prin educație poți crește cu adevărat, așa că își îndeamnă frații să își continue școala.

Costina este în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. Ar fi trebuit ca în septembrie anul acesta, să ajungă în clasa a XI-a, dar a făcut o greșeală.

„A fost greșeala vieții mele, pe care o regret atât de mult!”

Regretă și suportă consecințele faptei sale și totodată învață din această lecție de viață, pentru că orice facem are și consecințe, fie ele pozitive sau negative. Va învăța din greu, va munci și mai mult, ca să țină pasul cu ai săi colegi și va putea ajunge acolo unde își propune.

Peste ani se vede cu școala terminată, cu o slujbă și o căsuță a ei!