Poveștile tinerilor Proactivi- Evelina

banner-Evelina-600x300pxEa este Evelina și este elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele.  Evelina știe ce înseamnă voluntariatul, căci  pe când era doar în clasa a IX-a s-a alăturat programului „Multimedia-pregătire pentru viață”. Acolo și-a cunoscut mare parte din prietenii ce îi are azi, a învățat să lucreze pe calculator și să dea mai departe tot ce află. Ne spune că înainte de a descoperi acest program era mai nepăsătoare și nu acorda importanță atât de multă și altor oameni, însă de când a văzut cât e de important să lucrezi în echipă, să faci parte dintr-un mediu cu oameni prietenoși, ea și-a modificat atitudinea și acum, învață să îi pese de cei din jur, cu fiecare zi ce trece.

Prin voluntariat, pentru că ne place și participăm din pasiune, putem face lucruri frumoase împreună.”

Evelina crede că „prin faptul că ne pasă putem evolua, putem face lucrurile mai bine, dar și mai bune!”. Ne spune că îi place cartierul, pentru că aici îi are aproape pe toți prietenii săi, dar mai ales pe bunica sa, la care ține mult, pentru că a avut grijă de ea, că a îndrumat-o mereu spre bine și a sprijinit-o ori de câte ori avea vreo problemă. Evelina locuiește pe strada Lămâiței și ar vrea să nu mai fie noroi la fiecare ploaie sau gunoaie la tot pasul și spune că dacă oamenilor le-ar păsa mai mult și ar merge la școală cu toții, cu siguranță situația ar fi alta.

Este o fată crescută doar de bunică și tată, pentru că mama a plecat când ea era micuță, în altă țară pentru un trai mai bun. Nu s-au mai văzut de trei ani, de la ultima vizită, însă mențin legătura cât de des pot.

„Părinții, dar mai ales noi, trebuie să facem ceva pentru viitorul nostru!”