Poveștile tinerilor Proactivi-Gina

banner-Gina-600x300pxGina Borzoș este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele. Da, este o tânără din Gârcini, care locuiește pe strada Barajului și care studiază la un liceu teoretic și este foarte bucuroasă de acest lucru. Primele zile din clasa a IX-a au fost cele mai grele, pentru că toată lumea era un pic reticientă în privința ei, dar au descoperit în ea potențial și o dorință arzătoare de a învăța, așa că acum, cei de la școală sunt principalii susținători ai tinerei noastre. Gina locuiește de mic copil în Gârcini alături de ceilalți patru frați ai săi. Problemele nu i-au ocolit, însă nu au lăsat ca acestea să intervină între ei.

„Cartierul este casa noastră, iar așa cum într-o familie copiii preiau exemplul părinților,fie el bun sau rău, așa se întâmplă și în cartier, unde suntem influențați de comportamentul celor din jur, așa că, oamenii ar trebui să meargă  la școală, căci școala îi ajută pe viitor și pentru că din abandonul școlar se naște sărăcia și lipsa a ceea ce numim- situație socială.”

Gina este o fată matură și ambițioasă, care simte că poate muta munții din loc, așa că are planuri mari de viitor. După ce va lua bacalaureatul, vrea să continue studiile, la facultatea de Drept. „Voi face orice ca să pot merge la facultate!” spune că vrea să fie ea cea care va putea lucra cu legea și cea care îi va putea ajuta pe oameni. Gina își dorește să-și depășească condiția și să devină un exemplu pentru întreaga comunitate.

Noi îi suntem alături și îi spunem că perseverența și  gândirea pozitivă, o pot propulsa!