Poveștile tinerilor Proactivi- Kinga

kinga-povesteDupă cum știți deja, ultima povestea din cadrul campaniei, „Poveștile tinerilor Proactivi” i-a aparținut lui Adrian. Atunci spuneam că ne oprim, dar gândindu-ne mai bine ne-am dat seama că echipa este incompletă. Lipsesc voluntarii,  fără de care munca noastră nu ar fi la fel și care sunt mereu acolo, cu cele mai bune idei! Propunem ca în următoarea perioadă, să le cunoaștem poveștile acestor tineri, care au decis că e mai fain să fii  voluntar Proactiv!

La final vom avea un tablou finit, cunoscând fiecare membru al echipei, fiecare poveste, fiecare tânăr, care face ca acest proiect să meargă mai departe, cu idei și implicare! 🙂

Vom începe prima poveste cu Kinga Gosuly, care este elevă în clasa a XII-a la Liceul teoretic „Zajzoni Rab Istvan” din Săcele.  Curiozitatea a făcut-o să spună „de ce nu?” și așa a ajuns alături de echipa Proactivi. Dacă se gândește la cum privea ea cartierul înainte, ar spune că arăta puțin „prea gri”, cu oameni nepăsători și plini de ei, dar odată ajunsă pe teren, zile la rând, spune că „nu toţi oamenii sunt aşa, unii sunt chiar umili şi harnici şi mulţi îşi doresc o schimbare în Gârcini. ” Kinga e o luptătoare și crede că nu contează din ce etnie faci parte, trebuie doar să ai respect și să nu ai prejudecăți, iar dacă îți pasă, poți să faci ceea ce îți propui!

Ea face voluntariat de mai bine de patru ani, începând la Asociaţia Tinerilor Maghiari din Şapte Sate (HMIK), iar „cariera  de voluntariat” a continuat și a avut parte de tot felul de experiențe din care a învățat, a cunoscut oameni, și-a descoperit noi calități și a devenit omul care este astăzi. Chiar dacă mai are puțin până la bacalaureat și se pregătește temeinic pentru acest lucru, își găsește timp și pentru grupul de voluntari, despre care crede că „ POT schimba ceva!”

Alături de părinții săi, care îi sunt și niște prieteni apropiați, simte că poate face tot ce își propune, având sprijinul lor necondiționat, fiindu-i și primii susținători. Kinga este fără doar și poate un exemplu pentru ceilalți tineri, la finalul întâlnirii noastre ea a concluzionat, mai bine decât am putea-o face noi:

„ nu toţi oamenii pot fi trataţi la fel, dar ar trebui să le respectăm tuturor limba, tradiţiile şi credinţa. Doar astfel vom putea avea o comunitate unită. Noi suntem aici să vă ajutăm, dar doar împreună putem reuşi! ”

Mulțumim Kinga pentru tot spijinul tău adus echipei! 🙂