Poveștile tinerilor Proactivi- Liviu

liviu-povesteUltima poveste din această campanie de promovare a exemplelor locale, a tinerilor care pot da mai departe din cunoștințele lor, îi aparține lui Liviu.

Liviu Romașcu este deja student, anul II, la Inginerie- Mecatronică și Robotică, la „Universitatea Transilvania” din Brașov. Liviu a început să facă voluntariat de peste cinci ani, în tot felul de activități destinate copiilor și tinerilor. Când a auzit de proiectul acesta, a zis că trebuie să se implice și așa a ajuns el la concluzia că acest cartier Gârcini „ de evitat” pentru unii, este la fel ca toate celelalte. Liviu crede că doar prin oameni poți să construiești ceva, iar faptul că suntem diferiți ar putea fi un avantaj, nu un minus, așa cum îl percep mulți. Ne mai spune că totul pornește de la mentalitatea oamenilor, de la modul în care ei gândesc și așa cum își doresc ei să vadă lucrurile, de acolo pleacă inițiativa.

De-a lungul timpului experiențele prin care a trecut, l-au dezvoltat, l-au ajutat să caute și să găsească răspunsuri la întrebările sale și desigur, așa și-a cunoscut „prietenii de azi”. Dojenile familiei se pare că nu l-au ținut departe de voluntariat, ba din contră, au venit cu și mai multă implicare.

În viitor se vede făcând multe, continuând să fotografieze, să gândească inginerește și cine știe, poate într-o bună zi, va ajunge la catedră!

Liviu, să ai mult success în viitor și să rămâi aproape de grupul Proactivilor!