Poveștile tinerilor Proactivi- LORI

LoriCea care dă startul campaniei- Poveștile tinerilor Proactivi este Lori.

Ea este Lori Dulcă și este elevă în clasa a XI-a la liceul tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. Locuiește alături de familia sa, în cartierul Gârcini, Săcele. Ea este sora mai mare și totodată un exemplu pentru ceilalți frați mai mici ai săi, trei fete și un băiat. Ne spune despre părinții ei, că au făcut tot ce au putut și știut ei mai bine, ca ea și frații ei să aibă parte de educație, de toate cele necesare și de bucuria copilăriei.

„Ne-au educat și ne-au făcut o viață frumoasă, așa cum au știut ei mai bine.”

Este o fată simplă, așa cum se descrie chiar ea, care își cunoaște rădăcinile și știe că doar cu multă voință poți schimba ceva, începând mai întâi cu tine. De doi ani de zile de când a început să facă voluntariat în cadrul „Multimedia pregătire pentru viață”, spune că s-a schimbat, că a devenit o altă Lori. Tot ce a învățat de la cei din jurul ei, a dat mai departe, le-a spus celor mai mici, celor ca ea care voiau să cunoască. Acest lucru a ambiționat-o să învețe și mai mult, ca să le arate tuturor că se poate.

„M-am apucat de învățat și mai mult decât trebuia, iar asta am făcut-o pentru mine, dar și pentru a arăta și celorlalți tineri că se poate”.

Cartierul îi este acasă și crede că lucrurile se pot schimba, că oamenii pot fi altfel, că ei pot fi modele pentru cei din jur, așa cum este ea acum pentru alți copii din Gârcini, însă doar împreună pot face asta, întreaga comunitate. Lori își propune să fie un cetățean și mai activ în cartier, alături de vecinii ei cărora le va transmite toate informațiile pe care le află și învață la atelierele din cadrul „Proactivi pentru Gârcini”. De asemenea știe că nimic nu se obține fără muncă, așa că peste câțiva ani se vede lucrând alături de copii, cărora să le devină mentor.

 Îți dorim mult succes în atingerea obiectivelor, Lori! 🙂