Poveștile tinerilor Proactivi- Orsi

orsy-povesteAzi a venit momentul să descoperim împreună povestea lui Orsi!

Orsolya Dombi este o altă voluntară implicată și activă a grupului „Proactivi pentru Gârcini”. Acum este elevă în clasa a XI-a la Liceul teoretic „Zajzoni Rab Istvan” din Săcele și spune că s-a apucat de voluntariat în urmă cu cinci ani.

„Imi place sa ajut și să colaborez cu oamenii. Este un sentiment deosebit când vezi că ai facut un lucru bun pentru comunitate.”

Chiar dacă timpul său este împărțit între voluntariat, școală și familie, Orsi nu ratează ocazia de a face loc și pasiunilor sale, înotul și hocheiul, pe care le practică din plăcere, ori de câte ori are ocazia. Ne spune că familia mereu o susține în toate proiectele sale și că sunt fericiți că face atât de multe, chiar dacă încă învață cum să-și organizeze timpul mai bine.

Când a auzit pentru prima dată de Proactivi, i s-a părut o bună oportunitate, mai ales că „nu am avut prejudecăți privind locuitorii cartierului. Cred că voluntarii pot schimba multe lucruri dacă sunt ajutați de conducerea orașului dar și de locuitori.” și așa a pornit aventura sa în grupul nostru. Orsi e de părere că totul funcționează cu ajutorul oamenilor.

„Cred că oamenii din Gârcini ar trebui să creadă în ei și în munca voluntarilor, ar trebui să fie mai atenți la locul unde trăiesc și să lupte pentru un viitor mai bun. Cu voință, poți schimba foarte multe!”

În viitor Orsi își dorește să fie mereu în preajma oamenilor, poate chiar să lucreze cu ei și să învețe mereu lucruri noi.

Mult success Orsi ! 🙂