Pregătire acțiune cărți poștale

Săptămâna ce tocmai a trecut am analizat acțiunea de la 1 octombrie, am văzut care au fost părțile sale bune, dar și cele care necesită mai multă atenție în viitor. Ne bucură să știm că în urma acțiunii noastre de curățenie de pe strada Gârcinului, lucrurile încep să se miște, însă până la rezultatul mult dorit, mai avem de muncit. Și pentru că vrem că lucrurile să avanseze frumos, împreună cu voluntarii Proactivi, am ajuns la concluzia că putem să redăm realitatea și gravitatea situației, oamenilor care pot lua decizii, doar prin fotografiile făcute pe teren, o parte din ele prezente și în cadrul Expoziției Photovoice. Așa că am transformat simplele „fotografii grăitoare”, în vederi. Pe spatele fiecărei cărți poștale stă un mesaj  scris de copii, tineri și alți oameni din comunitate, așa cum văd ei această situație a gunoiului și cine ar putea-o rezolva. Avem deja și o listă a oamenilor la care trebuie să ajungă aceste cărți poștale, oameni care pot face ca lucrurile să se schimbe, inclusiv comportamentul localnicilor și modul lor de a aborda o astfel de situație.

Acțiunea de cărți poștale vine în continuarea campaniei de curățenie, ca un alt pas, ce are în vedere soluționarea gravei situații a gunoaielor și a lipsei de containere, de pe străzile cartierului Gârcini.

Ne dorim ca impactul acestor cărți poștale să fie la nivelul ambelor tabere, atât din partea instituțiilor publice la care vor ajunge, dar mai ales la localnici, cei care decid viitorul cartierului și modul în care acesta se va putea dezvolta.