Atelier Harta Comunității (I)

4.02 (50)Primul atelier din seria celor de organizare comunitară a debutat în data de 4 februarie 2016, cu realizarea unei hărți a comunității, în care fiecare dintre membrii și-a trasat drumul său, școală-acasă. Câți dintre noi ne-am gândi să analizăm în detaliu tot ce ne iese în cale pe drumul nostru spre casă, școală sau cât de multă atenție am acorda acestui lucru? Ei bine, tinerii au  făcut acest lucru, au schițat și mai precis au identificat câteva dintre nevoile, problemele, dar și lucrurile plăcute ce le întâmpină.

S-au găsit probleme diverse, însă principalele și cele mai importante regăsite de aceștia ar fi problema gunoiului și a poluării, neasfaltarea străzilor dar și cea a microbuzului școlar. Am învățat să luăm lucrurile treptat și pas cu pas, astfel am reușit să prioritizăm câteva dintre aceste probleme, în funcție de gravitatea, de numărul de oamenii și de bugetul necesar soluționării problemei. Atelierul s-a încheiat cu o scurtă temă de casă, o activitate de echipă, ce are ca scop o cunoștere mai bună a comunității și a locuitorilor cartierului Gârcini.

Atelierele de organizare comunitară au ca scop dezvoltarea competențelor de leadership comunitar și sunt pregătite și desfășurate de colega noastră, Mihaela Cârstea, de la Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov.

Galerie foto Atelier Harta Comunității (I)