Schimb de experiență-Asociația Corbeni Plai Argeșean

12.08 (16)Știți, ce e frumos se termină repede!  Așa a fost și în cazul vizitelor noastre comunitare, în țară. Ultima vizită, dar nu cea din urmă a fost cea la prietenii din Argeș. Ne place să credem că am lăsat niște prieteni acolo, oameni săritori și dornici de implicare, de la care am învățat.

 Am ajuns mai precis la cei din Asociația Corbeni Plai Argeșean, unde am fost invitați într-un loc, care te trimitea cu gândul la copilărie, la bunici, la tradiții românești. Acest atelier sau muzeu cum l-am numit noi, este una dintre reușitele acestui grup de inițiativă locală, care a adus meșteșugul și meșteșugarii locali mai aproape de oameni și de copii, în special. Au lucrat alături de oameni cu idei, dar au colaborat și cu autoritățile locale pentru realizarea acestui atelier,  așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte inițiative pe care le-au avut, fie că vorbim de reabilitarea izvorului din zonă sau de amenajarea unui parc pentru copiii din comună. Ne  spun că nimic nu s-ar fi realizat dacă oamenii nu s-ar fi mobilizat, dacă nu ar fi lucrat ca o echipă și ne sfătuiesc să facem și noi la fel.

12.08 (6)

12.08 (4)

Am primit din partea lor multe sfaturi, ba chiar și câteva posibile soluții pentru probleme din cartierul Gârcini, astfel vizita noastră a fost mai mult decât utilă. Le mulțumim celor din cadrul Asociației că s-au pregătit să ne primească, că ne-au dat atât de multe informații și că am putut prelua din experiențele lor și îi așteptăm oricând la Săcele!

Galerie foto-schimb de experiență Asociația Corbeni Plai Argeșean