Schimb de experiență Youth Voice România

Au trecut deja mai bine de șase luni de când am demarat proiectul, de când am reușit să facem pași  în procesul nostru de cunoaștere a comunității și a metodelor de organizare comunitară. Acum putem spune că ne propunem să trecem în etapa următoare învățării, cea a implementării, poate cea mai dificilă etapă, însă alături de localnici sigur putem să găsim cele mai bune soluții, pentru cartierul Gârcini, misiunea nostră fiind îndeplinită astfel.

Și pentru că nimic nu poate începe fără o documentare în prealabil, fără puțină cercetare, echipa „Proactivi pentru Gârcini” a  decis să învețe direct de la oamenii implicați în astfel de situații, așa că  am  pornit  o serie de vizite comunitare, în alte localități din țară, un scurt schimb de experință cu alte grupuri de inițiativă comunitară, cu povești similare, de unde putem învăța!

IMG_2016-08-04 12-03-34

Ne-am luat rucsacul în spate și am pornit la drum. Prima oprire a fost București. Am ajuns în parcul Cișmigiu, unde ne-am întâlnit cu tinerii de la Youth Voice România. Alături de ei am petrecut câteva clipe, în care am descoperit ce înseamnă Youth Voice, ce fac ei în comunitatea lor, ce proiecte au în gând și care este impactul acțiunilor lor la nivelul comunității. I-am văzut ca un grup de tineri liceeni, care au multe idei grozave, care aduc un plus liceului pe care îl reprezintă și care își dau silința ca vocea tinerilor să fie cât mai bine auzită în orașul în care trăiesc. De asemenea, le-am spus și noi câteva cuvinte despre grupul Proactivi, ce încercăm să facem în comunitate, ce probleme am întâmpinat și ce planuri avem pentru viitor. Pe lângă punctele comune pe care le-am descoperit, am preluat spiritul tânăr și energia bună, de care aveam nevoie!P_20160804_130702

Le mulțumim celor de la Youth Voice, pentru timpul pe care ne-am bucurat să-l petrecem împreună ! 🙂P_20160804_134407