Vizită la Clubul Copiilor Tabaluga

În săptămâna ce tocmai s-a încheiat o parte a echipei „Proactivi pentru Gârcini” a ajuns la Roadeș, la prietenii de la Fundația Tabaluga, mai precis la Clubul Copiilor. Îi cunoșteam pe copii, pentru că în cadrul Multimedia Summer Camp din 2016, ne-am putut împrietenii și distra câteva momente împreună. Ei bine, am revenit la Club, pentru a discuta cu elevii de școala generală despre implicarea comunitară și credem noi, a fost o zi reușită! 🙂

Am început să discutăm despre voluntariat și am încheiat ziua vorbind despre implicarea activă în comunitate, pe înțelesul elevilor, „Ce pot face ei pentru Roadeș?”. Credem că e important ca aceste lucruri să fie împărtășite și cunoscute de tinerii din orice comunitate, pentru ca fiecare să-și poată aduce aportul în dezvoltarea locului în care trăiește.  Am identificat alături de copii  câteva probleme cu care  se confruntă în sat și împreună, am încercat să găsim și câteva soluții.

A fost interesant să îi ascultăm și să putem dezbate aceste lucruri cu tinerii, mai ales că cele două comunități se aseamănă din multe puncte de vedere și astfel, ne-am putut aminti de cum a pornit  proactivitatea în Gârcini.

Le mulțumim tinerilor pentru o zi frumoasă! 🙂

Fotografii vizită-Clubul Copiilor Tabaluga