#deBine: Elev în Gârcini

În cele ce urmează nu vrem să vă vorbim despre un copil de 10, olimpic sau cu IQ peste medie. Vrem să vorbim despre normalitate, despre lucruri simple, mărunte, care ne sunt la îndemână, dar uneori ne e mai bine să „nu le vedem/auzim”. Azi vorbim despre un elev exemplu, un copil care muncește pentru tot ce are, vorbim despre Alexa.

Alexa Gândac e elevă în clasa a VI-a A la Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele și e un copil matur și responsabil, pentru cei doar 12 ani, pe care i-a împlinit de curând. A încheiat primul semestru cu cea mai mare medie din clasă, dar nu se mândrește cu asta. E un copil simplu, care locuiește în Gârcini, pe strada Amurgului, alături de părinții și frații săi.

 „Mi-ar fi plăcut să mă nasc în Germania, am auzit că e frumos acolo, au și parc!”

Când te uiți la Alexa vezi în ea mai mult decât un copil, vezi un om cu dorințe, un copil dornic să miște ceva, un copil conștient de șansele sale, un elev care-și dă seama că își are viitorul în mâini.

„Pe mine mereu mă dau alții exemplu, îmi zic că eu sunt cuminte, dar fratele mai mare nu prea…”.

Când nu e preocupată de teme sau de învățat, Alexa e ajutorul mamei sale, având grijă de frații săi mai mici. „Eu cu ei mă joc, nu plec departe de casă, stau în curte, așa mă distrez.” E mereu încurajată să meargă la școală, să nu renunțe, chiar de părinții ei de la care aude mai mereu „tu mergi și fă-ți temele, facem noi treaba aici”.

Am întrebat-o și despre cartier. Preferă să nu aibe contact cu tot ceea ce se întâmplă pe străzi: „am lucruri mai importante de făcut”, iar viitorul cartierului spune că depinde de oameni.

„Unor oameni le lipsește înțelegerea, oricât de educați ar fi ei”

Și că tot ne-am nimerit la ceas aniversar, fix în ziua aniversării celor 12 ani și întrebată fiind ce cadou și-ar dori să primească, răspunsul ei a fost unul  responsabil și plin de înțelepciune, ca al unui om mare:

„Să ajung în clasa a XII-a, ca să mă fac educatoare, să-i ajut și pe alții”.

Alexa ne-a oferit cea mai bună concluzie și totodată și cel mai bun sfat: „dacă ești rău, nu ești bine-venit nicăieri!”

Mulțumim Alexa, dar și părinților tăi pentru un copil frumos, care poate schimba lumea!

Mulțumim Școlii Gimnaziale nr.5 Săcele și dirigintei Alexei, Mihaela Iordache pentru colaborare!

#prin această poveste încercăm să aducem lucrurile pozitive la lumină, în fața oamenilor care vor să știe că se întâmplă și lucruri #deBine în Gârcini, fie și prin povestea unui elev model. #