#deBine: Ioan Oțelaș

Luna aceasta scriem despre MAI mult frumos și MAI mult bine.

De această dată, îl cunoaștem pe dl Oțelaș Ioan. Mulți poate îl știu de la Școala Gimnazială nr. 5,unde este paznic, însă el se recomandă ca fiind un om simplu al cartierului, cu vechime în muncă. Dl Ioan are 64 de ani, trăiește de când se știe în Gârcini, tocmai de aceea nici nu se gândește să plece vreodată de aici.

Spune că în copilărie îi plăcea cartierul, oamenii își vorbeau altfel și erau pasionați de tot felul de lucruri. Tatăl său spre exemplu, cânta la vioară și împreună colindau cartierul în lung și-n lat. Tot el l-a învățat să cânte la cobză, iar în tinerețe era priceput în a-i distra pe vecini. Acum spune că meșteșugul dispare, că oamenii nu mai sunt preocupați de muzică, în a învăța să cânte la instrumente. Speră totuși ca în viitor copiii să fie mai atrași și de această zonă. Și pentru că este paznic la școala din cartier, ne spune că azi copiii sunt tot mai dificili „educația vine de acasă, cei 7 ani de acasă contează!” .

Dl. Oțelaș se implică în viața comunității sale, își dorește că oamenii să fie mai deschiși schimbării și să fie gospodari: „fiecare trebuie să se gospodărească, să aibă grijă de casa sa.”  Crede cu tărie în viitor, în acei tineri care pot lucra pentru cartier, dar și în autorități, care într-un final, după mulți ani, încep să-i vadă, să-i asculte și să se țină de cuvânt.

Este o persoană foarte sinceră, care se deschide imediat poveștii și care ne-a spus un lucru foarte interesant:

„Noi nu suntem țigani, nu știm țigănește, nimeni nu știe din cartier, n-avem tradiții,  noi suntem buni la lucru, avem îndemânare, suntem practici!”

Și într-adevăr asupra cartierului s-a pus o etichetă, care devine din ce în ce mai greu de dezlipit, dar el își dorește ca să se știe că aici trăiesc și oameni buni, demni, care muncesc pentru ei și famiiile lor.

Îi mulțumim dl Ioan pentru povestea sa și ne dorim să întâlnim și alți oameni #deBineînGârcini, pentru că ei există cu siguranță!