Atelier Harta Comunității (IV)

10.03 (81)Pentru a doua ieșire pe teren ne-am pregătit temeinic. Ne-am luat aparatele foto și cu mult entuziasm am pornit la drum. N-am uitat nici de carnețelele noastre, unde am notat toate informațiile aflate la fața locului.

Această a doua ieșire pe străzile cartierului ce a avut loc în data de 10 martie, ne-a introdus și mai mult în viața cartierului, căci de această dată am străbătut străzile Râului, Amurgului, Subobrej, Lămâiței și Ghioceilor, unde am întâmpinat alte probleme, alți localnici dornici de mai bine și noi povești numai bune de discutat și analizat.  După o călătorie printre străduțele mici și înguste, am ajuns și la câteva dintre casele tinerilor noștri. Am fost poftiți în casele lor modeste, dar luminoase și primitoare, unde am putut vorbi cu toți membrii familiilor. Am avut parte și de o conversație cu un tătic dornic de schimbare, ce este considerat în cartier un lider, un sprijin, care încearcă prin popriile forțe să își aducă aportul în viața comunității, acesta devenind un om de bază, la care oamenii știu că pot apela pentru ajutor.

De abia așteptăm să luăm la pas și restul cartierului, să descoperim și celelalte străzi și să-i găsim pe acei oameni care aduc cu sine noi povești demne de aflat.

Galerie foto Harta Comunității (IV)