Atelier Photovoice (I)

25.02 (27)Al treilea atelier ce a avut loc la Centrul de Zi, în data de 25 februarie s-a dovedit a fi o scurtă introducere în Photovoice. Ce este photovoice-ul? și cât de utilă este aceasta pentru dezvoltarea comunității noastre? Erau întrebări ce se regăseau pe buzele tinerilor, iar Mihaela de la Asociația pentru Parteneriat Comunitar a reușit  să le răspundă tinerilor într-un mod cât se poate de simplu, printr-un joc. Astfel fiecare participant a scris trei cuvinte alese la întâmplare pe o foaie, iar la final am rescris împreună câteva dintre cele mai remarcante, interesante și importante cuvinte, descoperind astfel importanța cuvântului și impactul mesajului.

Pentru a descoperi ce înseamnă photovoiceul cu adevărat însă, am trecut la un scurt exercițiu în care tinerii, împărțiți în echipe au primit câte o fotografie, căreia trebuiau să-i descopere mesajul, să-i deslușească povestea. Diferențele dintre mesajele scrise de adevărații realizatori ai fotografiilor și mesajele scrise de tinerii din Gârcini au întărit utilitatea Photovoice-ului, astfel prin acest exercițiu am descoperit cât de multe se pot ascunde într-o fotografie, cât de simplu și ușor este să transmiți sentimente și mesaje printr-o imagine. La final am primit și câteva sfaturi de viitor din partea Mihaelei, iar cel mai remarcant rămâne: „Puterea o fac banii, dar și oamenii.”

Nu ne-am despărțit până nu am stabilit și atelierul următor, ce se va desfășura outdoor, când vom lua  la pas cartierul, alături de tineri.

Galerie foto atelier Photovoice (I)