Ce putem face NOI pentru cartier- prezentare

16.06 (43)

Joi, 16 iunie am fost găzduiți în sala bibliotecii Liceului Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, pentru cea de-a doua acțiune a echipei „Proactivi pentru Gârcini”, la care au participat aproximativ 40 de tineri.

Timizi și totuși nesiguri de ceea ce urmau să afle, tinerii au fost captați imediat  de primele informații, de scurta descriere a echipei „Proactivi pentru Gârcini” . Jocurile de energizare și lejeritatea discuțiilor, i-au făcut pe elevi să fie din ce în ce mai atenți atât atunci când am văzut care sunt diferențele dintre limbajul și comportamentul proactiv de cel pasiv cât și când am aflat care sunt metodele de implicare în comunitate, prezentate direct de către voluntarii și tinerii echipei. Ziua noastră a continuat cu punctul culminant al prezentării, arborele decizional. Pe scurt, am încercat să le punctăm elevilor, faptul că anumite decizii pe care le luăm în momente cheie din viață au și consecințe, care mai devreme sau mai târziu se vor răsfrânge asupra noastră, fie de sunt pozitive sau negative. Prin acest „arbore decizional” am încercat să le insuflăm tinerilor ideea de asumare, responsabilitate și încredere în ei și în viitor.  Nu am putut să nu discutăm și despre câteva dintre problemele din cartier, unde mare parte dintre ei locuiesc, așadar problema gunoiului a putut fi chiar simulată, într-o încercare de-a noastră de a le prezenta situațiile cauză-efect, ce duc la acutizarea problemei. Jocurile de echipă de la final au făcut deliciul elevilor și cu siguranță le vor repeta și ei, cu prima ocazie.

Elevii ne-au declarat la final că s-au simțit bine și că le-a plăcut. Noi mai putem spune doar că ne dorim ca mesajele noastre să fi ajuns la ei și toate informațiile pe care le-au aflat să le folosească sau să-și amintească de ele, atunci când au nevoie.

Ca toată prezentarea – Ce putem face NOI pentru ei, să poată avea loc trebuie să mulțumim direcțiunii Liceului Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, pentru spijinirea ideilor grupului  și le mulțumim și voluntarilor și tinerilor Proactivi, pentru toate ideile și pregătirile ce au stat la baza acestei acțiuni.

Galerie foto prezentare – ce putem face NOI pentru cartier