#deBine în Gârcini

Numele nostru este „Proactivi pentru Gârcini”și vrem să aducem proactivitatea din ce în ce mai aproape de comunitatea săceleană!

Credem că putem să schimbăm percepția lumii asupra acestui cartier, că putem vorbi de bine despre Gârcini și că este momentul și ca alți oameni să cunoască cartierul așa cum l-am descoperit noi, un loc simplu, cu oameni, case colorate și povești una mai interesantă ca alta. Credem că e momentul să aflăm și ce se întâmplă frumos în cartier, iar site-ul garcini.ro devine astfel o carte de vizită a cartierului, un loc în care oamenii pot descoperi lucrurile pozitive care se întâmplă în cartier, minunile mici care fac diferența și schimbă locul. Ne dorim să alungăm astfel reticiența și stereotipurile care înconjoară comunitatea și să promovăm acțiunile demne de laudă!  Vom avea parte de știri, de povești, de anunțuri sau pur și simplu informații care ne pot creiona și o altă imagine asupra acestui cartier! Noi credem că se poate! 🙂

Iată și un prim exemplu că, lucrurile bune se întâmplă! Vorbim despre GAL (Grupul de Acțiune Locală) Gârcini, care își propune să elaboreze o strategie de dezvoltare locală a Zonei Urbane Marginalizate Gârcini și a zonei funcționale aferente, cu scopul de a reduce numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Pe scurt, există direcții care pot determina schimbarea și prin parteneriat și colaborare cu  întreaga comunitate, precum și cu instituțiile răspunzătoare, se poate ajunge la rezultate remarcabile. Asociația GAL Gârcini sau fratele  mai mare al „Proactivi pentru Gârcini”  a derulat deja câteva întâlniri cu membrii comunității, la una dintre ele participând chiar și dl primar Virgil Popa. Se poate, se poate să începi să crezi în oameni și în acțiunile lor responsabile. Se poate!

 

Vom urmări și susține  ideile echipei, care deschide ușa spre dialog, colaborare și parteneriat local!

Detalii despre activitatea GAL Gârcini, precum și despre viitoarele întâlniri la care și tu poți participa, pe site-ul: http://gal-garcini.ro/noutati/

Sursa: gal-garcini.ro