L-a văzut cineva pe ALTUL?

Oamenilor le plac poveștile, poveștile cu final fericit, cu mult lapte și miere și cu eroi care apar de te miri unde. De aici, credem noi că a apărut și acest personaj  „altul”, care e pomenit de mulți, chemat și mereu căutat!

Și înainte, dar mai cu seamă de când am început proiectul „Proactivi pentru Gârcini” auzim în stânga și dreapta că trebuie să vină „altul” să ne ajute, să gestioneze situațiile, să rezolve problemele, să găsească soluțiile cele mai bune, să fie salvatorul tuturor, să fie într-un cuvânt, un fel de Superman! Pornind de la acestea, am tot încercat să-l găsim pe acest „altul” și l-am căutat și căutarea încă continuă!

„Să vină altul să ne ajute!” Este doar o formă de-a noastră de a ne face să credem că uneori nu este în responsabilitatea noastră, că nu depinde de noi ca lucrurile să se schimbe, să meargă mai bine, ca problemele să se rezolve și atunci noi toți l-am personificat pe „altul”.  Este cu mult mai ușor să predăm frâiele conducerii, atunci când lucrurile nu merg tocmai roz și să nu ne asumăm situația, să încercăm să căutăm un înlocuitor, să vină altcineva să îndrepte lucrurile.

E mult mai ușor să nu faci nimic, să arăți cu degetul, să ai așteptări de la cei din jur, să facă întocmai cum îți dorești, nu-i așa? Dar cum ar fi dacă acest „altul” am fi tot noi? Credem că acest „altul”, care parese că are super puteri, există de fapt în fiecare dintre noi, mai evident sau mai puțin. Fiecare dintre noi poate rezolva o problemă, unele mai ușoare, altele mai grele, dar în fiecare dintre noi există o rezervă, o doză de ceva necunoscut, care ne poate transforma în acest „altul” și care cu siguranță ne va motiva, ne va determina să credem că putem schimba lumea pe de-a întregul ei, începând cu situații, mentalități, comportamente,atitudini, cu încrederea că  oamenii pot face minuni, fără să aștepte ca ele doar să se întâmple.

„Altul” este ca acel copil interior, care trăiește toată viața în sufletul nostru și care trebuie lăsat să fie descoperit, să evolueze și să facă minuni! Noi suntem „altul” în fiecare zi, așadar dacă îl căutăm să ne salveze, salvarea este ghici unde: