Poveștile tinerilor Proactivi – Dani

Dani campanieDaniel Gândac este elev în clasa a XI-a la liceul tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. El locuiește în cartierul Gârcini, Săcele, pe strada Subobrej, alături de familia sa numeroasă. Are și frați mai mici pentru care trebuie să fie un adevărat model, dar și frați mai mari care deja își caută un rost în alte colțuri ale lumii. El crede că pe umerii săi stă puterea de a dezvolta zona în care locuiește, ca ea să fie mai frumoasă și mai primitoare. Își dorește ca în cartier lucrurile să evolueze, oamenii să devină mai implicați și mai aproape de viața comunității, pentru că fiecare dintre ei contează. Tânărul definește implicarea ca „un pas înainte, spre viitor”, pentru că doar așa lucrurile pot avea altă culoare, prin contribuția tuturor, deoarece pentru noi, Gârcini este „acasă”.

Întrebat cum s-ar descrie  în doar câteva cuvinte, acesta ne-a răspuns simplu. El se vede diferit.

„Diferit, pentru că îmi place să ies din mulțime și să fiu altfel decât cei din jur.”

Acest lucru se datorează și lucrurilor pe care le-a învățat la „Multimedia- pregătire pentru viață”, începând cu anul 2014, unde timp de doi ani  a adunat informații ce îi vor fi utile toată viața.

Dani este un tânăr licean, care abia așteaptă să vină ziua împlinirii celor 18 ani, ca să-și poată atinge una dintre dorințe, și anume, obținerea carnetului de șofer, astfel să-și poată vizita frații plecați în străinătate.

Spre final, Dani a încheiat în câteva cuvinte discuția noastră.

 „Cel mai important este că la final tragem linie și învățăm din tot ceea ce ni se întâmplă”