Poveștile tinerilor Proactivi- Sami

banner-Sami-600x300pxFlavia Usturoi locuiește în Gârcini, pe strada Amurgului. Aici s-a născut, aici a copilărit și aici și-a făcut primii prieteni. Sami, căci așa este ea cunoscută de cei din jur, este elevă în clasa a XI-a la liceul tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. Provine dintr-o familie numeroasă, cu mulți copii, în total fiind douăsprezece frați.

„Suntem o familie mare, dar unită.”

Prin mesajul ales de ea, „Sunt proactiv, învăț și dau mai departe” Sami își dorește să devină un exemplu pentru cei din jur, să preia de la ea ce are mai bun și frumos. Ne spune că odată ce a intrat în povestea „Multimedia-pregătire pentru viață” lucrurile s-au schimbat pentru ea. A început să se cunoască mai bine, s-a dezvoltat personal și a reușit să fie mai puternică. Știe că tot ce a învățat până acum nu e suficient „trebuie să învăț ca să ajung la facultate, să îmi termin studiile”, căci peste câțiva ani i-ar plăcea să se știe o fată realizată, la Brașov, care a ieșit în lume, care a muncit și care  prin „vreau să învăț, ca să mă ajut pe mine” , a reușit.

O fată timidă, dar glumeață și prietenoasă își propune ca locul în care trăiește să devină mai bun, începând cu oamenii. Sami e de părere că educația este foarte importantă, mai ales autoeducația, astfel lucrurile ar sta altfel și cartierul ar fi diferit.

 În final, Sami știe că mai are multe lucruri de îndreptat la ea, pornind de la comportamentul și atitudinea sa față de dascăli, însă e conștientă că doar cu ajutorul lor își poate împlini visurile.