Poveștile tinerilor Proactivi- Vio

banner-Vio-600x300pxEl este Viorel Gândac și este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele. Nouă ne place să îi spunem Vio, așa cum se recomandă chiar el prietenilor.

Vio s-a alăturat echipei „Proactivi pentru Gârcini”, avându-l acasă drept exemplu de PROactivitate și determinare chiar pe tatăl său, care din puținul său încearcă să îi ajute pe cei din jur.

„Tata e un voluntar al cartierului, îi ajută pe oameni, fără să aștepte nimic în schimb!”

În viața sa de tânăr adolescent, tatăl său ocupă un loc important, fiind exemplul masculin prezent, bun și demn de urmat, drept dovadă își continuă studiile, chiar dacă nu mai e la prima tinerețe.

 Educația primită și relația deschisă cu părinții l-au ținut pe Vio departe de probleme și astfel a învățat să acorde respect celor din jur.

„Relația mea cu părinții e bună, de la ei am învățat ce e acela RESPECT!”

A absolvit în urmă cu puțin timp programul „Multimedia- pregătire pentru viață”, care a fost o primă ocazie pentru el de a cunoaște lumea computerelor, a programelor de editare foto-video și mai ales de a lucra într-o echipă multi-etnică. Participarea la un astfel de program i-a oferit încrederea de care avea nevoie, pentru a face lucruri și pentru cartierul său, nu doar pentru el. A început prin a mobiliza oamenii și prin a strânge o parte a gunoaielor de pe strada sa, iar în viitor speră ca acest cartier să se poată bucura de aceleași privilegii ca alte cartiere din Săcele, să poată avea străzi asfaltate și zone de joacă pentru copii, dar înainte de toate își dorește ca oamenii să devină mai civilizați și ordonați.

Vorbind despre viitor, Vio nu vrea să folosească cuvinte mari, ci se rezumă la câteva cuvinte simple: independență, școală terminată, meserie bună și  familie frumoasă alături.