Pregătire campanie curățenie

p_20160922_164742Ziua de joi, 22 septembrie ne-a găsit la Centrul de Zi, lucrând de zori la acțiunea pe care vrem să o demarăm zilele următoare, la începutul lunii octombrie. După discuția avută cu dl. Primar am decis ca acțiunea de curățenie a unei străzi din cartierul Gârcini să aibe loc cât mai repede, ca rezultatele să vină la fel de repede, având în vedere gravitatea situației din zonă.

Joi am făcut o recapitulare a problemei gunoiului, așa cum am regăsit- o în cadrul vizitelor pe teren. Ne-am folosit de Harta Comunității și am văzut clar care sunt zonele cele mai afectate, am notat numărul de containere utilizabile acum în cartier, care sunt ultimele modificări apărute și ce fac oamenii ca situația să se îndrepte. De asemenea, am făcut și o analiză a oamenilor din jurul nostru, a susținătorilor, a oamenilor care vor să ajute acum dar și în viitor, inițiativele grupului.

Pentru că o acțiune de curățenie are nevoie și de un mesaj puternic, tinerii echipei au venit cu idei bune, care sperăm noi să atragă oameni de toată vârstele alături de noi.

Așadar, săptămâna aceasta voluntarii „Proactivi pentru Gârcini” vor merge pe străzile cartierului pentru a vorbi cu oamenii, pentru a-i anunța de acțiunea de curățenie, în dorința noastră de conștientizare și implicare a unui număr  mare de localnici în astfel de acțiuni benefice.

Sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 10, ne vedem pe strada Gârcinului, pentru a face cartierul lună! 🙂