Prima întâlnire de lucru cu tinerii

28.01 (7)În data de 28 ianuarie 2016, am organizat o primă întâlnire cu tinerii din Gârcini pentru înscrierea ca participanți în proiect, pentru prezentarea activităților din acest an, dar și cunoașterea reciprocă și realizarea unei activități de tip joc de rol ca introducere în tema organizării comunitare.

Întâlnirea a început cu o scurtă discuție cu invitatul surpriză al zilei, Daniel Hristea – președinte la Fundația FAST, care a discutat preț de câteva minute cu tinerii cu privire la noile oportunități de dezvoltare a cartierului în parteneriat cu autoritățile locale. Vizita lui se pare că i-a făcut mai nerăbdădori pe tinerii participanți cu privire la ce avea să se întâmple în aceea zi, astfel cunoscându-ne mai bine, am ajuns să jucăm un joc de rol.

„Cetățenii și primarul”, așa cum l-am denumit noi, a fost pregătit ca o activitate practică ce i-a împărțit pe tineri în două echipe, fiecare dintre ele alegându-și primarul, ceilalți membri fiind cetățenii. Jocul i-a determinat pe tinerii membrii ai comunității să conștientizeze  cât de importantă este atitudinea și identificarea corectă a problemelor din Gârcini și a soluțiilor aferente. Prin intermediul acestei activități, au putut simți pe propria piele cum e să fii în „papucii primarului” și ce înseamnă asumarea și responsabilitatea funcției în cadrul comunității.

De asemenea, tot la această întâlnire am descoperit și care este diferența dintre limbajul și comportamentul proactiv și cel reactiv, cu mici indicii ascunse în sală, tocmai pentru a putea înțelege cât mai bine ce presupune acesta : implicare, motivare și dorință de schimbare.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Zi pentru copii și tineri – Centrul Împreună – administrat de Fundația FAST în parteneriat cu Primăria Săcele. Mulțumim colegilor de la Fundația FAST și în special doamnei directoare Costina Mihăescu pentru colaborarea în acest proiect!

Galerie foto Joc de rol despre organizare comunitară.