Primul atelier „Cartierul tău e casa ta” din 2017!

Echipa a adus primăvara la elevii de clasa a VI-a din cadrul Liceului Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele!  Am profitat de  primele zile de primăvară și am mers la școală pentru a le aduce aminte acestora de grija pe care trebuie să o aibă mereu față de cartierul lor și să nu uite de motto-ul „Cartierul tău e casa ta! ”

Am deschis întâlnirea cu un scurt joc interesant. Am căutat într-un mod interactiv răspunsuri la întrebarea, în cât timp se distrug gunoaiele aruncate la întâmplare în cartier, cu exemple clare și zicem noi, ușor de înțeles. A fost o adevărată plăcere să întâlnim copii cuminți și isteți, care ne-au dat cele mai bune răspunsuri și care locuiesc in cartier. Și tot în această zi am precizat importanța menținerii curățeniei și a folosirii corespunzătoare a containerelor amplasate pe străzi.

Această acțiune face parte dintr-o nouă serie de ateliere, îmbunătățite, dedicate problemei gunoiului, desfășurată în colaborare cu Școala nr. 5 și Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele, prin care încercăm să conștientizăm și să responsabilizăm încă de acum, copiii, privind această problemă cu care se confruntă, și anume cea a gunoiului!

Fotografii atelier