Primul an de proactivitate în Gârcini!

Suntem în ultimele zile ale lui 2016, așadar e un bun moment să tragem linie și să vedem ce a însemnat 2016 pentru grupul de inițiativă comunitară „Proactivi pentru Gârcini”.

În grup sunt 15 tineri voluntari, elevi de liceu ce formează acum, grupul de inițiativă comunitară, avem peste 15 acțiuni desfășurate în/pentru comunitate, avem peste 200 de saci de gunoi strânși în urma acțiunii generale de curățenie a străzii Gârcinului, peste 5 containere amplasate în cartier, peste 10 cereri trimise prin legea 544/2001 privind informațiile de interes public, peste 70 de copii de clasele V-VIII informați despre importanța menținerii curățeniei și a unui mediu curat, peste 130 de cărți poștale trimise, iar poate numărul cel mai important este cel legat de cele peste 45 de întâlniri, ce au avut loc săptămânal, de unde au pornit toate ideile și viitoarele acțiuni.

De-a lungul acestui an am învățat să lucrăm ca echipă, să descoperim și să ne dăm seama ce înseamnă organizarea comunitară de fapt, am vizitat cartierul și cel mai important este că am cunoscut oamenii și astfel, am putut identifica și problemele cu care se confruntă. Ne-am dat seama că nu e ușor, că am pornit pe un drum anevoios, iar mentalitatea „îl așteptăm pe altul să facă ceva și pentru noi” este greu de schimbat, însă toate aceste provocări ne determină să continuăm cu entuziasm munca începută!

În acest an le mulțumim tuturor celor care au salutat inițiativa noastră, care ne-au fost alături în acțiuni și au muncit alături de voluntari. Le mulțumim tuturor pentru colaborare și pentru tot sprijinul arătat la începutul acesta de drum și ne dorim ca în 2017 să putem împreună, continua acțiunile de organizare comunitară în cartierul Gârcini! 🙂