Schimb de experiență- Grupul Vizurești

11.08 (14)Vizitele comunitare au continuat și în săptămâna ce tocmai s-a încheiat!  În data de 11 august drumul ne-a dus undeva în județul Dâmbovița, în comuna Ciocănești, mai precis în satul Vizurești. De cum am intrat în sat n-am putut să nu remarcăm, căsuța din vârful dealului, micuță și colorată, loc ce avea să iși deschidă porțile și să ne găzduiască pentru câteva ceasuri. Gazde ne-au fost reprezentați ai Asociației pentru Dezvoltare Comunitară din Vizurești, dna. Magdalena și fiicele sale, Andreea și Iulia. Această asociație a pornit din „dorinţa de unitate, de colaborare, de implicare. Membrii fondatori sunt oameni din toată comuna, care au înţeles că oricine, indiferent de situaţia materială, poate să facă ceva pentru semenii săi, că doar prin implicare se poate vorbi de dezvoltare”.

11.08 (1)  11.08 (9)

Căsuța de Cultură, mică și colorată, ce stă așezată chiar la intrarea în sat a fost primul proiect de success al asociației, o primă reușită a luptei cu mentalitatea, cu atitudinile, convingerile și reticiența ce cuprindeau oamenii din zonă. Acum, această Căsuță devine un after school pentru copiii din sat, devine loc al întâlniri localnicilor, devine locul unde ușile sunt deschise mereu copiilor, care vor să învețe mai mult! Dna. Magdalena, membru fondator al asociației, și-a deschis sufletul în fața noastră și ne-a dat cele mai frumoase povețe.

„Dacă vrei cu adevărat, poți, poți să muți și munții din loc! Chiar poți!”

11.08 (3)           11.08 (30)

Tot ea ne-a povestit și despre alte idei ale grupului de inițiativă, despre alte proiecte reușite, prin muncă multă, spirit civic, determinare, implicare și responsabilitate socială.

Pentru noi toți a fost o super-experiență, una de suflet!

Galerie foto- Schimb de experiență- grupul Vizurești