#deBine: Vasile Lingurar

În Gârcini oamenii sunt atât de asemănători, dar totuși atât de diferiți. Îți dai seama de acest lucru imediat ce începi să-i cunoști, să vorbești cu ei, să iei pulsul vieții lor. Așa am descoperit că în Gârcini trăiesc oameni cu principii diferite, cu dorințe diferte, cu idealuri și credințe diferite de orice se spune despre această comunitate.

Așa începe povestea dl Vasile Lingurar, un domn respectabil, în vârstă de 66 de ani ce locuiește pe strada Pajiștei. Dl Vasile a locuit și pe strada Lâmâiței, dar de câțiva ani casa sa este pe strada Pajiștei, unde și-a crescut și cei șase copii, acum adulți în toată firea. Dl Vasile este încă activ în câmpul muncii. Are un loc de muncă în Brașov și face naveta, schimbând două autobuze până acolo, dar acest lucru nu-l determină să renunțe la muncă, lucru pentru care merită apreciat: „schimb două autobuze, dar nu mă las de muncă!”

Dl Vasile ne spune despre Gârcini că „este locul meu natal, e satul meu, dacă plec, tot aici mă gândesc!” și că aici cei mai importanți sunt oamenii, ei fac locul diferit.

„Aici avem verdeață, pășuni și dragoste, dacă avem răbdare cu noi! Să vorbim cu dragoste, pentru că împărțim aceleași lucruri, aceeași viață!”

Ne spune că în cartier este importantă puterea anturajului, mulți se lasă în voia anturajului și așa ajung să capete tot felul de vicii, care în final le golesc buzunarul. Crede că o soluție pentru această situație ar fi educația primită acasă și apoi ca oamenii să nu mai aștepte ca promisiunile din trecut să se împlinească, ci să se ajute, să discute și să existe înțelegere și iubire.

Spune despre Gârcini că ar putea fi un loc

„cu străzi minunate, curat, cu oameni pașnici și care se iubesc și așa ar trebui văzut cartierul din exterior.Cartierul merge mai departe cu sprijinul copiilor de acum și al autorităților!”

Dl Vasile crede în Dumnezeu și în puterea sa asupra oamenilor, iar aproprierea de divinitate spune el, a fost și este, un semn că orice om merită o șansă!

Dl Vasile este un om #deBine în Gârcini prin simpla sa atitudine manifestată față de cartier și spiritul său întreprinzător!