#deBine: Vasile Lingurar

Am trecut deja de mijlocul lui 2018, suntem la mijlocul verii, un moment numai bun ca pentru câteva clipe să ne oprim din alergat și să ne dăm voie să observăm ce se întâmplă în jurul nostru, mai cu seamă lucrurile acelea #deBine, ascunse parcă într-un colț uitat în această perioadă.

Luna aceasta scriem despre dl Vasile Lingurar, un alt om #deBine din cartier. Dl Vasile sau mai bine sus, Lică, așa cum îl știu oamenii din cartier este agent de securitate de mai bine de patru ani, iar în timpul său liber îi place să se ocupe de hobby-ul său, frizeria! Oamenii deja îl știu că e priceput și că îi place ceea ce face, așadar apelează cu încredere la el când vor o schimbare de look, cum ar spune specialiștii.

Dl Vasile este însă ales de oamenii din Gârcini și când vor alte schimbări, ca cele legate de locurile de muncă sau au pur și simplu nevoie de sfaturi pentru familie:

„neputința oamenilor mă motivează.”

Despre oamenii din comunitate spune că „sunt oameni isteți, ageri, ar putea mai mult și cu implicarea și cu munca.” Uneori spune că oamenii se lasă pradă propriilor idealuri și uită de idealul întregii comunității și asta îl supără, dar nu renunță. „Eu pot să pun umărul la schimbare, știu că depinde și de mine ca să facem din cartierul ăsta un loc fericit pentru copii.”  

Dl Vasile este un om simplu, cu familie, are doi copii, Raul și Alexandru:

„mă iau fiorii când vorbesc despre ei, i-am învățat să aibe respect, să știe când să plece capul sau când să-l ridice.”

Consideră că educația este cea care îi poate face pe oameni să se schimbe. Pe toți.

Când discutăm despre stereotipuri spune că „oamenii ne etichetează, pentru unul suferim toți, ne etichetează la fel și doar foarte puțini sunt atenți și la cum e omul acela de fapt. Mie nu-mi-e rușine de locul ăsta, aici m-am născut , nu îmi pot nega rădăcinile, n-aș mai fi eu!” Mai spune că în oraș s-a creat deja o părere  generală, iar

„numele de Gârcini e urât, pentru că e urât de lume. ”

Crede că o soluție care să nu aducă doar fericirea pe termen scurt, ar fi o respectare a legilor, a regulilor și a tot ce înseamnă obligații și drepturi civice, doar așa Gârciniul poate arăta ca cel de altădată, doar așa va putea fi prețuit, doar așa oamenii în sfârșit vor colabora și vor trage toți spre același scop.

Dl Vasile este un exemplu de implicare comunitară, de ambiție și perseverență și crede că prin colaborare, sprijin și comunicare, am putea vorbi despre un altfel de Gârcini.

Îi mulțumim pentru deschidere și ne bucurăm că a putut să fie povestea lui iulie, un om #deBineînGârcini.