#deBine: Ziua Curățeniei în Gârcini

15 septembrie 2018 a fost considerată Ziua Curățenie Globale (World Cleanup Day), zi în care s-a încercat implicarea a peste 1 milion de voluntari în acțiuni de ecologizare din întreaga țară, toate la inițiativa Let’s Do It Romania!

Este o idee care ne place, pe care o susținem și în care credem, de aceea am și fost alături de echipa care a acționat pe străzile din Gârcini, sâmbătă. Ne-am unit forțele alături de echipa Grupului de Acțiune Locală Săcele, membri ai comunității și astfel am ajutat la curățarea principalelor străzi din cartierul Gârcini. S-a acționat concomitent în echipe pe străzile Lămâiței, Piscului, Gârciniului, precum și în zona blocurilor și zona din aproprierea Școlii Gimnaziale nr 5, ieșirea spre Brădet, fiind implicată inclusiv o echipă de la Centrul Special de Educație  Incluzivă de la Brădet, în încercarea de a acoperi o arie cât mai mare. Implicați în acțiune au fost mai bine de 100 de persoane, iar cei mai săritori au fost copiii, care  fără ezitare s-au alăturat echipelor de pe fiecare stradă și astfel și cu ajutorul lor s-au strâns peste 200 de saci cu gunoaie.

 

 

 

 

 

 

A fost cu siguranță o zi în care cartierul s-a mobilizat, în care munca în echipă a contat și o zi în care localnicii au contribuit la îmbunătățirea aspectului general al cartierului lor. Ne bucurăm că și noi, echipa proactivilor am putut lua parte la această acțiune  #deBine din cartier, că am putut lucra cot la cot cu localnicii și că astfel, împreună am făcut din acest cartier un loc mai curat!

Mulțumim echipei Let’s Do It Romania pentru inițiativă și echipament, echipei GAL Gârcini pentru impuls și organizare și Primăriei Săcele pentru suport!