Expoziția Photovoice

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVineri, 27 mai a avut loc primul eveniment al echipei „Proactivi pentru Gârcini”!

Găzduiți în curtea Școlii Gimnaziale nr. 5 din Săcele, am început evenimentul  imediat ce invitații au început să sosească !

Au fost alături de noi, cinci din cei șapte candidați la Primăria Săcele, un reprezentant al Gărzii de Mediu Brașov, precum și reprezentanți ai autorităților județene Brașov și colegi din media. Ne bucurăm că ni s-au alăturat și localnicii, oameni ai comunității, precum și copiii de clase primare, ce au admirat fotografiile expuse, în pauzele dintre ore, alături de dascălii lor.

Am avut un număr de 35 de fotografii cu mesaje expuse, realizate de elevi și voluntari, iar punctul central al expoziției a fost Harta Cartierului, fiind un punct bun pentru a repera străzile și problemele ce se regăsesc acolo. Pe lângă acestea, am avut pentru canditați și  scrisori de angajament, care au fost semnate de fiecare persoană, iar mai apoi în viitor, sperăm noi, considerate cu adevărat! Așa cum am anunțat, în cadrul expoziției am avut parte și de o scurtă expediție în cartier. Ei bine, cei mai curajoși invitați au spus „DA” unei vizite scurte pe străzile Lacului și Amurgului, unde discuțiile și impresiile au continuat.

Pe scurt, această expoziție a fost un prim pas al echipei, un prim îndemn la implicare, pentru că prin cele 35 de fotografii am încercat să redescoperim cartierul, să îi descoperim oamenii și problemele lor. Ceea ce ne-am propus a fost ca oamenii să conștientizeze că lucrurile se pot îmbunătăți, se pot schimba, prin determinare și implicare!

Și vremea a ținut cu noi pentru câteva clipe, așa că noi suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să vă prezentăm și să realizăm în cele câteva luni, de când am debutat !

Mulțumim tuturor pentru participare și sprijinul acordat și vă așteptăm și la alte evenimente reușite,  din care să putem învăța cu toții ! 🙂

Galerie foto- Expozitie Photovoice